Gonna do presentation in Cairo


20.1.-21.1.2018 Retki Bristoliin. Rankan työviikon jälkeen lähdimme reippaina jo ennen kahdeksaa kohti Bristolia. Siellä meitä odotti ihanan virkistävä vesisade, jota jatkui koko vierailumme ajan. Matkamme päätehtävä eli äänestäminen onnistui kuitenkin sateesta huolimatta hienosti, vaikka äänestyspaikkana ollut hotelli olikin hieman turhan hieno meille maalaisille. Loput lauantaista vietimme kaupunkia kierrellen ja löysimmekin aivan ihania vintage-kauppoja, joissa jatkaa tuhlailevaa elämäntapaamme. Koska olemme kauhean jännittäviä ja hurjia ihmisiä, nautimme illalla hotellin aulassa yhdet juomat ja menimme kymmenen jalkeen nukkumaan.


Seuraavana päivänä vesisade oli yltynyt, joten vietimme päivän juosten kaupasta toiseen sadetta vältellen, ja lopulta menimme museoon vain päästäksemme pois sateesta. Reissun päätteeksi olimme sitä mieltä, että Bristol oli kaunis kaupunki ja siellä ihmiset puhuivat selkeää englantia. Liverpoolissa ollaan kuitenkin ystävällisempiä, vaikkemme välillä puhetta ymmärräkään.



22.1.-28.1.2018 Seuraava työviikko starttasi kahden päivän perehdyttämisellä YPASin toimintaan uusien opiskelijoiden kanssa. Suurin osa asioista oli meille täysin turhaa (sillä parin viikon aikana kerkiää oppia kaikenlaista), mutta oli hauskaa tutustua paikallisiin opiskelijoihin. Meistä tuli myos virallisesti Liverpool John Moore’s Universityn oppilaita tämän viikon tiistaina. Samana tiistaina pääsimme myös ensikertaa GYRO-ryhmään, joka on tarkoitettu nuorille, jotka kuuluvat seksuaali- tai sukupuoli vähemmistöön tai pohtivat seksuaalisuuttaan. Saimme heti kokea kulttuurishokin, silla nyt meidän pitäisi muistaa nimien lisäksi, haluaako henkilö kutsuttavan itseään he-, she- vai they-pronominilla, kun suomessa meillä on vain hän. Opimme myös termistöä, esimerkiksi mikä on demiboy, tulemme varmasti oppimaan niin paljon uutta tässä ryhmässä seuraavien viikkojen aikana. Loppuviikko kului ryhmissä ja viikonlopun Intergenerational Eventiä valmistellen. Lisäksi ehdimme tavata muutamia Erasmus-opiskelijoita, jotka aloittivat koulun tällä viikolla.


Lauantaina South Hubissa oli Intergenerational Event, johon oli kutsuttu ikäihmisiä lähiseudulta sekä YPASin asiakkaita. Ohjelmassa oli oikein perinteinen brittitapahtuma, jossa oli bingoa, ruokaa, musiikkia, tanssia ja arpajaiset. Haastetta meille tuotti ainakin sopivan teen vieminen ikäihmisten pöytiin. Yksi haluaa maitoa teehensa, toinen kaksi sokeria ja kolmannen pussia taytyy uittaa mukissa tasan kolme kertaa. Yritäpä siinnä sitten muistaa tuoda kaikille sopivaa. Kaiken kaikkiaan päivä oli kuitenkin ihana, ja oli ihanaa päästä osaksi tällaista tapahtumaa.

Lauantai-iltana päätimme taipua joka suunnasta tulevan painostuksen alle, ja lähteä yöelämään. John Mooresin yliopisto järjesti koulunalkajaisbileet teemalla Enchanted Forrest, joten mekin suuntasimme sinne. Suomalaisen näkökulmasta juhlissa jaettavan ilmaisen tavaran määrä oli miellyttävä. Heti saavuttuamme saimme ilmaiset juomat ja glow-maalia naamaan. Tanssilattialla meille jaettiin glow-tikkuja ja Haribon karkkeja, ja myöhemmin saimme myös mäyrä naamarit. Huomasimme, etta juhlissa jaettiin myös vilkkuvia valo pötkylöitä sekä puhallettavia eläimiä, mutta niitä emme onnistuneet haalimaan itsellemme. Juhlien sisustus oli myos hieno. Tanssilattialla kasvoi palmu ja muita puita ja faunit ja yksisarviset jakoivat ilmaistuotteita. Tunnelmaa kuitenkin hieman laski joka paikassa oleva oksennus ja todella humalaiset ihmiset, mutta kaiken kaikkiaan ilta oli oikein mukava. Taksitolpalle mennessä päivittelimme pelkissä minihameissa, topeissa, t-paidoissa ja pienen pienissa mekoissa kaduilla kulkevia ihmisiä. Onneksi meilla Suomessa on takkipakko, tulee ihan itselle kylmä, kun katsoo ihmisia kulkemassa puolialasti kylmassa yöilmassa.


Sunnuntaina palasimme takaisin jännittävään elämäämme, joten tilasimme kiinalaista ruokaa, katsoimme hirvittävän jännittävät presidentin vaalimme ja menimme aikaisin nukkumaan.

29.1.-1.2.2018 Tällä viikolla olemme taas osallistuneet ryhmiin normaalisti. THRIVE-ryhmässä pelasimme hirveän kivaa peliä Smart Ass, jossa pitää tietää ihmisiä, paikkoja ja asioita. Tiistaina osallistuimme taas GYRO-ryhmään, jossa kyselimme toiseltamme arvottuja kysymyksiä, mikä auttoi tutustumaan ryhmään paremmin. Ennen ryhmää aloimme myös suunnitella pientä esitelmää Suomen LGTB-historiasta ja –tilanteesta. Pidämme esitelmän GYROn osallistujille helmikuun lopussa. Keskiviikkona päätimme alkaa huolehtimaan myös terveydestämme, ja menimme salille, joka on John Mooren opiskelijoille ilmainen ei-ruuhka-aikana. Nyt liikumme kuin kaksi vanhaa, reumaa sairastavaa mummoa, mutta tunteepahan tehneensä jotain.


Suomesta on ikävä kunnon kahvia, silla täällä nämä luulevat, että Nestlen pikakahvi on laadukasta tavaraa. Raukat. Myös saunaa olemme kaivanneet moneen otteeseen täällä koleassa vesisateessa. Silti kuukausi täällä on mennyt yhdessä hujauksessa, joten koti-ikävä tuskin kerkeää yllättää ennen kuin olemmekin jo kotona.

Kommentit